Molinó készítés

Bemutatunk egy gyorsan és rugalmasan elkészíthető reklámhordozót, mely a leg sokrétűbben használható, ha reklámozni szeretnénk termékeinket, szolgáltatásainkat. Ez a reklámeszköz nem más, mint a molinó.

Molinó felhasználása

Használható beltéren és kültéren egyaránt. Tehető kerítésre, korlátra, épület falára, de akár óriás reklámtáblára is. Használható huzamosabb ideig is az adott felületen, de jellegéből adódóan könnyen hordozható, így különböző helyeken újra és újra felhasználható. Leg elterjedtebb felhasználási területei az ideiglenes hirdetések (Eladó, Kiadó feliratok), mert viszonylag olcsón és gyorsan előállítható. De ez nem meríti ki nagyszerű képességeit, ugyanis szakszerűen kifeszítve igen hosszú ideig hirdeti reklámunkat.

Mi jelenhet meg a molinón?

A molinó – más néven PVC ponyva – is a tervező programban formálódik, míg végül szakavatott, gondos kezek közöt alakot ölt. Szinte bármi (szöveg, direkt szín, fotó) megjeleníthető rajta, amit csak az ügyfél kíván, mivel color nyomtatással és akár 1440 dpi felnontással készül. Mérete is egyedileg választható, szinte korlátok nélkül, mert a kinyomtatott darabok jól összeilleszthetők. Így akár egy háztömb méretű reklámfelület is kialakítható, bár ekkora felületnél már számíthat a súly és a levegő átereszthetősége is, ugyanis egy ilyen felület már vitorlaként viselkedik. Éppen ezért ekkora méretben, vagy speciálisan olyan helyen, ahol ki van téve a széljárásnak (pl. nem házfalra rögzítjük), érdemes a lukacsos változatát alkalmazni.
Legtöbb esetben egyoldalon, de akár kétoldalon nyomott változattal is találkozhatunk.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, aki reklámozni, vagy bemutatni akarja termékeit, cégét, szolgáltatásait.

Hogyan készül a molinó?

A tervek elkészítése után, széles formátumú nyomtatóval a PVC tekercsre nyomtatjuk a képet. Ezt követően dekorkéssel, vonalzóval levágjuk a pontos méretet. Majd erős, direkt erre a célra kifejlesztett ragasztóval leragasztva beszegjük a széleket. Ezzel megteremtjük a feszíthetőséghez elengedhetetlen ún. ringlik helyét. Fontos a jóminőségű rozsdamentes ringli használata a hosszú élettartam miatt. Ezeket a gyűrűket alaphelyzetben 50 centiméterenként helyezzük el, de ha a hely, vagy a molinó mérete megkívánja, sűrűbben is betehetjük.


Most pedig egy videoösszeállításban bemutatjuk, hogy hogyan készül egy ilyen sokoldalú reklámeszköz:

Ha tetszett oszd meg másokkal is: