Tourneo Custom autódekor

Ford Tourneo Custom Concerto
avagy StradiSound autódekor

Partnerünktől – Ford Solymár– újabb autódekor felkérést kaptunk, mégpedig egy Ford Tourneo Custom PHEV elektromos „kisbusz” szolid, de ugyanakkor hangsúlyos reklám elkészítésére, méghozzá kiélezve arra a nem elhanyagolható tényre, hogy ez az autó egy saját márkás gépjármű, a „Concerto”.

Mi a Concerto?

A Ford Solymárnál kapható autócsodák között ez a márkajelzés azoknál a járműveknél szerepelhet, melyekben egy igen komoly, világhírű audiorendszer kerül extraként beépítésre. Szándékosan nem autóHIFI-ként említem, ugyanis ez attól sokkal több! Ez maga a tökéletes hangzás: StradiSound

Autódekor tervezése

Most, hogy már értitek, nem egy sima autódekor, amiről szó van, azt is elképzelhetitek, hogy nem épp nyugodt szívvel, inkább aggodalmakkal tele álltunk neki a munkának.

Most is törekedtük a mindenkinek tökéletes tervezésre és kivitelezésre, azért számolni kellett több kompromisszummal is. Kihívás. Na ezeket szeretjük! ?

Az autó formája, mérete kiváló felületet ad a dekorációra. De a színe – azon túl, hogy feltűnő – okoz némi fejtörést. A komplementer (kék bizonyos árnyalatai) színeken kívül maradnak az alapszínek (ebben az esetben fekete/fehér, szürke).

DE. Nincs ennyire szabad kezünk, ugyanis a FORD elég pontosan meghatározza milyen színeket használhatunk a brandjében. A komplementer kék nem tartozik ezek közé… Maradt a fekete/fehér és szürke. NEMÁÁÁÁÁR.

És jött az ötlet: Krom… Vagyis a tükörezüst fólia. Elegáns, látványos, pontosan „tükrözi” a Concerto márkát is. De akkor mi a gond? A gond egy megoldandó probléma. Ja, hogy ebben az esetben? Csak annyi, hogy ez egy bemutató autó. Három hónap a mandátuma. Három hónapra „öltöztetjük fel” úgy, hogy kiváló minőségűnek, ugyanakkor költséghatékonynak kell lennie, valamint el is kell távolítani a matricát, mikor a demóstátusz lejár.

Most légy okos…

A kültéri króm fólia nem mondható költséghatékonynak. Kilőve. A beltéri króm fólia nem minőség kültéren. (UV hatására ugyanis bebarnul) Kilőve. Kültéri olcsóbb fólia? Létezik, de ugye nem gondoljátok komolyan, hogy van ilyen hátrányok nélkül?! Mi a hátránya? Kezdő dekoros koromban tettem ilyet a saját autómra. SOHA TÖBBET! Mondtam. Egész egyszerűen azért, mert leszedni/eltávolítani, mivel hártya vékony idegösszeomlás nélkül lehetetlen. Ha ezt felteszem, akkor borítékolható, hogy a Ford Solymár M3-nál Nagy Robi örökre elátkoz! 😀

De nyugalom, nem adjuk fel. Vékony, leszedni nehéz, amúgy kültéri és még „olcsó is”. Belefért hát az árba bőven, hogy összelamináltuk egy átlátszó fóliával. Megoldva a leszedés, a kültéri minőség, na meg az ár.

Mehet a munka

A grafikai tervek elfogadása után, összelamináltuk a két fóliát, majd Roland „barátunk” pontos precíz munkával kivágta a beállított formákat.
A dekorasztalon eltávolítva a felesleget és felragasztva az átvivő fóliát, irány a helyszín.

Dekorálás

A legyártott matricákat a Ford Solymár budapesti telephelyén ragasztottuk fel. Mivel tél van, fontos, hogy az autó karosszériája meleg legyen. A dekorálás előtt, közben és az azt követő 48 órában is. Ehhez helységet az „átadóban” biztosítottak nekünk a kollégák, akik már nagyon várták, hogy elkészüljön ez a remekmű.

Mutatjuk az autódekor folyamatát és a végeredményt is.

Az autót mindenképp próbáljátok ki a Ford Solymár M3-ná! Eszméletlen menő a hang nélkül suhanó 8 ülés. Imádtam. A StradiSound audiorendszerről nem is beszélve!

Ha tetszett oszd meg másokkal is: