TV paprika… avagy ember a holdon?

Ahogyan egy gyakorlott háziasszonynak egyértelmű, hogy a TV paprika az tulajdonképpen tölteni való paprikát jelent, és hogy ezt nagyeséllyel hentesnél hiába is kérne, nos nekünk – a saját szakmánkban élőknek is – éppoly egyértelmű, hogy a digitális nyomda mit jelent és mit lehet rendelni, kérni egy ilyen helyen.
Sokszor mégis elsiklottunk emellett, és azt hittük, hogy másoknak is evidens dolog ez.

Egy szelete a digitális nyomdai termékeknek

Aztán szépen lassan szembesültünk vele, hogy, sokan vannak, akik szimplán a digitális fényképezéssel és videókészítéssel kötik össze a kifejezést, és csalódottan állnak velünk szemben az irodában, mikor nem tudunk számukra VHS kazettából digitális filmet varázsolni és fotót sem tudunk előhívni, maximum nyomtatni, na de egy digitális nyomdagép igazából erre sem a legjobb eszköz. (Erről bővebben egy következő bejegyzésben olvashattok.)

Azonban szép számmal akad olyan is, mikor elcsodálkozik egy-egy megrendelő:

“Ti ilyet is csináltok? Molinót is nyomtattok, és névjegykártyát is? És még falmatricát meg fényképes bögrét is tudok nálatok rendelni?”

Viccesebb pillanatunkban egyszerűen csak azt válaszoljuk ilyenkor: “Mindent IS tudunk csinálni!”, mert majdnem fedi a valóságot.
De ha kicsit komolyabban kell hozzáállni a dolgokhoz, akkor őszintén szólva, nehéz néhány mondattal összefoglalni a tevékenységünk listáját. Érthetővé és kézenfekvővé tenni egy laikus számára, hogy mit rendelhet egy digitális nyomdában.

Mert persze azt is sokszor elfelejti az ember, aki ebben dolgozik már közel húsz éve, hogy míg nekünk egyértelmű, hogy sima A/4-es nyomtatást is csinálunk, de akár egy könyvet is el tudunk készíteni, vagy egy óriásplakátot, vagy éppen egy kirakat dekorációt, vagy falmatricát, addig annak, aki pendrive-ról szeretne kinyomtatni a szakdolgozatának a vázlatát, az bátran megkérdezheti azt is, hogy:

“Eladó molinót mennyi idő alatt tudtok készíteni.”

Szóval ha azt olvasod, hogy DIGITÁLIS NYOMDA, akkor jó eséllyel bármit kérhetsz, ami nyomtatással összefüggésbe hozható. Legalábbis nálunk egészen biztos 😉

Nézd meg szolgáltatásainkat a megújult weblapunkon. Ha pedig maradt benned kérdés, akkor tedd fel bátran, segítünk, válaszolni fogunk rá.

-Adamas-

Ha tetszett oszd meg másokkal is: